Karácsonyi trendek 2010

A 2010 év divat színe a türkiz… de hogyan díszítsünk 2010 karácsonyán? Milyen anyagokat díszítőelemeket fényeket használjunk? Erre keressük a választ…

Fő irányvonalak

A 2010/2011 évben is négy meghatározó irányvonalat találunk a karácsonyi trendekben

  • Autentikus: fedezd fel a szépet az egyszerűségben
  • Optimista: a kézművesség találkozása a modern stílussal
  • Különc: Stíluskorszakok és kultúrák mixtúrája
  • Grafikus: arany és ezüst elemekkel

10_2Autentikus: fedezd fel a szépet az egyszerűségben

A múlt és a jelen fúziója, egy régi dolog egyszerű jelenbeli bájával varázsol el, így kölcsönözve annak újra egyedi hangulatot.

Színei: a meleg szürke, a olivin (peridot) zöld, petrol kék, homok szürke, alabástrom, lenvászon fehér.

Anyagai: a természetes anyagok, amiken már nyomot hagyott az idő, így a kopott kifakult öreg fa, a régi szövésű gyapjú, a zöldes-kékes régi üveg.

A díszítő mintázat is egyszerű, mártott effektusok, csomózott, kötött vagy fonott mintázat, virágos-növény motívumokkal, kézzel rajzolt vázlatokkal.Ez a stílus hangulatában a közös ünneplésre, a kapcsolatokra fókuszál.

10_3Optimista: a kézművesség találkozása a modern stílussal

Az “optimista” élénk stílus nagyon eleven teret ad a kreativitásnak és a szokatlan ötleteknek. A kézművesség szolgálatába modern anyagokat állít mint a műanyagok, fóliák és gumibevonatok.

Színpalettája sokszínű, erőteljes és kifejező: mokka, lazacrózsaszín, sötétvörös, smaragdzöld, kanárisárga és tengerkék. Motívuma áttört, átszakított, átszúrt, átlyukasztott, perforált. Az optimista stílus egy olyan vágyat fejez ki, ami valami nagyon különleges, nem földhözragadt új dolgot céloz meg, hogy az ünnepi alkalom egy fergeteges partyvá válhasson.

10_4Különc: Stíluskorszakok és kultúrák mixtúrája

A különböző kultúrák, korszakok és művészeti mozgalmak ütköznek a “Különc” stílusban. Díszítésében jellemző az állati bőrök mintázatának megjelenése, anyagokban a bársony, a dombornyomott bőr valamint a toll és fából készült gyöngyök, mint izgalmas díszítő elemek.

Színei: Arany-bronz, olívazöld, borvörös, sötét rubinvörös, borostyán és mély kékeszöld.

Ezzel az elragadó stílussal díszíthetünk egy  ünnepélyes karácsonyi vacsorát és sikkes koktélpartit. – nagyon élvezetes hangulattal teli ünneplésekhez.

10_5Grafikus: arany és ezüst elemekkel

A “Grafikus” stílus sportos és elegáns. Ez a trend geometriai formákat mintául használva, a fehér és a bársonyos fekete különböző árnyalataival játszik. Ezt a mintázatot helyenként arany és ezüst felületek törik meg. A csíkok motilis hatása, az absztrakt formák és rácsok garantálják az optikai csalódás élményét. Magas-fényű felületek fémes hatást keltenek. Az ünnepi dekorációban ezen stílus célja a látszólag könnyen elérhető letisztultság.

Színei: a fehér és a bársonyos fekete különböző árnyalatai, arany, ezüst.

Forrás:
christmasworld, pantone, karacsonyi.net

Szerző: La Belle

Vélemény, hozzászólás?