Karácsonyi trendek 2016/2017

csapat1_600Idén is, mint az elmúlt években, kilátogattunk Európa legnagyobb karácsonyi vásárára, hogy megnézzük mi várható, mind az ünnepi világítás, mind a karácsonyi dekoráció területén. 2016 év elején ismét Frankfurtban került megrendezésre a 2016/2017 trendjeit bemutató karácsonyi vásár a Christmasword 2016/2017.

Évről évre megújulva a legfontosabb karácsonyi szavakat gyúrja újabb stílusirányokká a főbb divattrendeket követve: szeretet, modern, természetes, játékos, érzelmes, ünnepi, tradicionális…

A trendek az alábbi kulcs gondolatok mentén alakulnak 2016/2017 évben:

szürreális laboratórium - Karácsonyi trendek 2016/2017szürreális laboratórium

surreal laboratories

Valahogy a sci-fi (modern technológia) és a tradicionális ünnep (művészi és kézműves) hangulata találkozik ebben a stílusirányzatban, ahol a bizarr formák és szintetikus színek találkoznak jövőbe mutató ötletekkel. Ezt az igen futurisztikus hangulatot kísérik a szinte mérgező színek, a csillogás, a fények csillogó játéka, ami átlátszó anyagokkal egészül ki hideg kék és szürkés árnyalatok kíséretében.

bohókás kincsek - Karácsonyi trendek 2016/2017bohókás kincsek

boho treasuries

A luxus, a szeretet, és az egyszerű természetesség jellemzi ezt a stílusirányzatot. Elbűvölő anyagok, színek és minták természetes kapcsolata ez, szenvedéllyel kombinálva hogy létrejöjjön az ünnepi hatás. A design elemei feltűnő virágok, szirmok, ágak és levelek megidézve ezek természetes erejét. A stílus színpalettáján megtalálható a narancssárga sütőtök, a zöldborsó zöldje és a céklavörös, ezek mind föld árnyalatokkal, mint az agyag, világosszürke márvány, a sötét pala. Mind a vidék természetességének a varázsával járulnak hozzá az ünnepi hangulathoz.

csendes harmóniák - Karácsonyi trendek 2016/2017csendes harmóniák

quiet harmonies

Minimalista stílusirányzat. Egyszerű, sima felületek, letisztult anyagmegjelenítés, semleges színek a a letisztult egyszerűséggel ünnepelve. Ebben a kellemes hangulatban nincsen semmi túlzó, vagy bonyolult, ami a harmóniát megszakítaná. A semleges naturalisztikus színek a világos és sötétebb árnyalatú szürke mellett a meleg tónusok dominálnak, a fehér zománc, a vanília és a méz mellett.

játékos lehetőségek - Karácsonyi trendek 2016/2017játékos lehetőségek

playful possibilities

A modern design és vintage jellemzi, ezt a retro stílust és segítségével emeli különleges ünnepi szintre a mindennapokat. Szokatlan, nem konvencionális motívumok, figurák, amelyek gyakran nem egyértelműen kötődnek a Karácsonyhoz, de a hagyományos formákat, motívumokat is újraértelmezi és így szokatlan módon hoz létre eredeti hatást. Színei a fenyő zöld, sötét farmerkék, korall, halvány-mandarin, homok és sötétbarna.

(forrás: Christmasworld)

Képes beszámolónk a vásárról, ötletadónak…

Vélemény, hozzászólás?