Karácsonyi trendek 2017/2018

2017 januárjában ismét kint jártunk a Christmasworld 2017/2018 karácsonyi trendjeit bemutató vásáron.

Trendi szín a fekete?

 

Az új irányvonal, ami első látásra is nyilvánvaló, a fekete megjelenése a dekorációban. A fekete azonban nem mint szín jelenik meg, hanem inkább mint keret, növelve a fények kontrasztját. A fények esetén ez árnyékokban, vagy a kábel színének megválasztásában jelentkezik. A fény és árnyék játéka az, ami a legnagyobb újdonág volt számunkra. Az árnyékok igen gyakran természetes formák, mint pl. egy szép faág, természeteshez közeli papírból hajtogatott, vagy kivágott formák.

A korábbi évekhez hasonlóan 2017/2018 trendjei 4 fő irányvonal mentén jelennek meg…

Az öröm ünnepi világa - Karácsonyi trendek 2017/18Az öröm ünnepi világa

Fanciful celebration of joy

A fantázia világában mindennek helye van, ami örömet okoz, és boldoggá teszi az embereket. A vidám színek palettája kiemeli ennek az eklektikus trendnek a játékos jellegét. Mesefigurák, Manga és mesebeli motívumok – szürrealista képet mutatnak ezek a csipkék, horgolt minták és hímzések mellett.  Ikonikus és stilizált formák, címerek, emblémák és hagyományos szerencsét hozó szimbólumok teszik vidámmá ezt a hagyományos népművészet is használó trendet.

Az örömteli pillanatok: vidám, elegáns, tejszerű színek, színes anyagok és minták keverékel

Értékek és hagyományok - Karácsonyi trendek 2017/18Értékek és hagyományok

Valuable handling with tradition

Ez az időtlen stílus ősi és hiteles, finom és rusztikus. A hosszú élettartamú tárgyak és anyagok jellemzik, amelyek elkötelezettséggel készülnek, ünneplik. A hagyományos kézművesség központi szerepet játszik, csakúgy mint az egyes tárgyak szimbolikák eredete. Valós kontextust hoz létre a természetes barnás, kvarcos, kavicsos, szürkésbarna színű, erdei zöld, mandula és keksz természetes árnyalatai között.

Hatásos pillanatokra: természetes árnyalatok és kiváló minőségű anyagok nyújtanak keretet a hagyományos kézműves technikák számára.

A természet gyengéd érintése - Karácsonyi trendek 2017/18A természet gyengéd érintése

Gentle touch of nature

A természetben fellelhető színeket, formákat és egyszerű szépséget használja fel ez a stílus ahhoz, hogy inspiráló és lazító élményt adjon. Ez a stílus a természetből fakad, és a jólét, a nyugalom a csendes oázisát hozza létre: finom, éteri és atmoszférikus. Az érzéki légkör egy sor elmosódott színben fejlődik ki. A fényes korall és az arany a hangsúlyt a puha vászon, pala, menta, rózsa és mész színek és anyagok puha kölcsönhatásai közt válik teljessé.

Pihentető pillanatoknak: a természet által inspirált stílus, elmosódott színekkel, finom anyagokkal és textúrákkal.

és textúrákkal. A modern megfoghatatlan alakja - Karácsonyi trendek 2017/18A modern megfoghatatlan alakja

Distinctive figure of modernity

Esztétikus és kifinomult. Ez a formális trend a mindennapok számára különleges eleganciát és fényt kölcsönöz. Inspirációját a klasszikus modernizmusban találja meg: a szobrászatról a kinetikus művészetre, az ipari tervezéstől az építészetig. Az arányok, valamint kifejező, kompakt, szobrászati ​​és monolitikus formák uralják. A gazdag színpaletta olyan erős színekből áll, mint az indigókék, a smaragdzöld, a réz- sárga és vörös, a Carrarai-márvány, az onyx és az arany egy erőteljes rubinnal.

Az elegáns pillanatokhoz; erőteljes színek, geometriai formák és kontrasztok

 

 

Vélemény, hozzászólás?