Karácsonyi trendek 2019/2020

A 2019/2020-as karácsonyi szezonra ismét 4 fő irány került meghatározásra. Ezek: lágy ünnepek ‘tender festivities’, szertartások esszenciája ‘essential ceremonies’, édes tradíciók ‘sweet traditions’ és ragyogó ünnepek ‘luminous celebrations’. 

lágy ünnepek

A hold, a holdfény és csillagpor ihlette trend. Szokatlan formákkal és anyagokkal kísérletezve hoz létre letisztul, redukcionista dekorációkat. Pasztell és neutrális színeket használ, purista árnyalatokkal, hideg arannyal…

szertartások esszenciája

Érzelmekkel teli, modern stílusirányzat természetes színekkel és rusztikus anyagokkal. Dekorációban a kézzel készített, a természetes dolgok azok amik uralják. Színei a földes, meleg tónusok és a zöldtea zöldje.

édes tradíciók

Szellem és báj inspirálta ezt az irányt, a karácsonyi sütemények illata, barack és nugát, keserédes színek, eperjég, rum, kókusz… Kreatív minták, aranyos és csinos motívumok jellemzik. Sok színnel a norvégminták, ismétlődő, sarkos keresztminták kézzel írt és rajzolt formák.

ragyogó ünnepek

Csillogó, villanó party-fények futurisztikus zenei aláfestéssel. Irizáló csillogás a karácsonyi ruhákon. Vibráló színek, elbűvölő anyagok elegáns sötét tónusokkal – csillogás és ragyogás mindenhol.

SZÍNEK 2019-ben

A színek esetén tapasztalható, hogy a hideg és meleg fehér fények mellett a zöld megerősödik a 2019-2020-as trendekben, míg a sárga, a kék, kissé háttérbe húzódik. A piros pedig ünnepélyesen kiegészíti ezeket…

KONTÚROK, FORMÁK 2019-ben

Egyszerű természetes formák grafittal, szénnel rajzolva finoman körbeveszik a fényeket és adnak karaktert a tereknek, dekorációknak.

KARÁCSONYI VILÁGÍTÁS 2019

A LED-es fényfüzérek térhódítása töretlen. A karácsonyfa, vagy kerti fenyő csodás ünnepi hangulatához ma már szinte elengedhetetlen a több száz kis fényforrás. A 90-es évektől lassan eltűnnek az izzós 3-5 méteres fényfüzérek és helyükbe egyre kifinomultabb LED-es, olykor 20 méter feletti fényfüzérek a divatosak. Míg korábban még könnyedén fel lehetett ismerni, ha valaki LED-es fényfüzért használt, mára a meleg fehér LED már csak szakértő szemekkel különböztethető meg az izzós elődjétől, ha csak a fényét figyeljük a feldíszített fán, vagy épületen. Érdekes változás még, hogy a fényfüzérek fénysűrűsége egyre nagyobb, vagyis ugyanakkora hosszon egyre több világító LED kerül elhelyezésre megjelentek a sűrű és extra-sűrű fényfüzérek.

MikroLED

A korábbi évek újdonsága a mikro-LED-es fényfüzér, ami csupasznak tűnő rézdróton kis cseppek formájában sokkal természetesebben és igen dekoratívan használja a LED fényforrásokat. A többnyire réz drót csak látszólag csupasz. Szigetelésének köszönhetően kültéri mikro-LEDfüzérek is biztonságosan használhatók a kert vagy a ház dekorálásához. A csodás eleganciája és finoman exkluzív megjelenése mellett sajnos hátránya, hogy viszonylag könnyen összegubancolódhat, ha nem erre felkészülve használjuk és tároljuk.

Motívumok

Szintén az utóbbi évek erősödő divatiránya a fénymotívumok megjelenése kertekben, és családi házakon is. Ezek az ünnepi fényekhez egyfajta játékosságot adnak hozzá a romantikus gyermekkort idézve, ahol a mesebeli formák még valósággá válhattak..