Olcsó, de életveszélyes fényfüzérek

BELEFUTOTTUNK ÉLETVESZÉLYES FÉNYFÜZÉREKBE, AMIKET AGYON DICSÉRNEK KÜLFÖLDI WEBÁRUHÁZAK MAGYAR KOMMENTEKBEN

Cégünk évről évre fontosnak tartja felhívni a figyelmet, hogy a fényfüzérek között sajnos életveszélyes termékek is megjelennek a piacon. Sokan úgy vannak ezzel, hogy ha az év csak egy rövid időszakában használják a fényfüzért, miért vegyenek jó minőségűt.

Mi azt gondoljuk, hogy inkább használja egész évben akár nyári ünnepek alkalmával is, mint egyszer tragikus eredménnyel.

A La Belle világítástechnikai szaküzlet és webáruház folyamatos minőségellenőrzés mellett csak olyan termékeket hoz forgalomba, amelyek nem csak hogy megfelelnek a legszigorúbb biztonsági előírásoknak, de praktikusan és jól használhatók egész éven át akár több ünnep alkalmával is.

Az idén mi is vizsgáltunk néhány olcsó, gyenge minőségű terméket, hogy tapasztalatainkat átadhassuk ezekkel kapcsolatban. Sajnos idén még rémisztőbb tapasztalataink voltak, mint a korábbi években, hiszen a már ránézésre is életveszélyes termékek mára akár néhány nap alatt megérkezhetnek közvetlenül Kínából is megrendelve.

A gyenge minőség jobb, ha azonnal a kukában landol

A fogyasztóvédelem folytonos ellenőrzése mellett, sajnos beszerezhetők Magyarországon is életveszélyes fényfüzérek. Az alább felsorolunk néhány tulajdonságot, ami alapján akár egy laikus vásárló is ránézésre eldöntheti, hogy veszélyes termékről van szó.

A hálózati csatlakozó (230V) és kábel gyenge minősége

Az áramkörök és transzformátor gyenge minőségű dobozolása hálózati feszültség (230V) mellett

Akár egy gyermek is könnyen felpattinthatja a tápegység fedelét és hozzáférhet a hálózati feszültséghez (230V), de a kábeleket könnyedén akár ki is húzhatja a tokozásból. (ez olyan, mint ha belenyúlna a konnektorba)

Könnyen hozzáférhető magasfeszültség

Forrasztási és szigetelési hibák

Hibás szigetelés

Ha a fentieket tapasztalja semmiképpen ne vegye meg, vagy használja a terméket

Érdekes, hogy miután megírtuk, hogy a termék életveszélyes, bár visszakaptuk a vételárát, az továbbra is kapható… sajnos számos webáruházban…

Fotóalbum, melyben a összehasonlítjuk a veszélyes terméket a La Belle által forgalmazott termékekkel

Gyenge minőségű hálózati (230V) csatlakozók és kábelek
Gyenge minőségű hálózati (230V) bekötések és dobozolás
Gyenge minőségű hálózati (230V) bekötések és dobozolás